Familie

Hvis du noen gang har sett et ekte stjerneskudd på himmelen, så er du utrolig heldig. Dette er ikke noe som skjer så ofte at det er vanlig å se, og kanskje er det derfor man sier at man skal ønske seg noe om man ser et stjerneskudd. De fleste av oss forbinder kanskje ordet med pinnene man tenner på og ser glitre i flammer på nyttårsaften, men det er altså et astrologisk fenomen som er ganske fantastisk. 

En lysstrek på himmelen

Et stjerneskudd er noe vi mennesker kan være heldige å se på himmelen når et lite stykke av meteoritt materiale fra verdensrommet treffer jordatmosfæren. Når meteoritten beveger seg gjennom atmosfæren, blir den så varm at den brenner opp og forårsaker et lysfenomen. Stjerneskudd ser ut som en lysstrek i himmelen, og kan vare fra noen få sekunder til et par minutter.

De fleste som ser et stjerneskudd blir veldig fascinerte, og det finnes mange grupper som leter etter stjerneskudd over hele verden gjennom turer og arrangementer for å se det fantastiske fenomenet. Stjerneskudd kan være mer vanlige under visse tider av året, som under en meteorittregn. Dette skjer når jorden passerer gjennom kometer eller asteroider som slipper av materiale når de beveger seg gjennom verdensrommet. Hvis du synes dette lyder spennende, så les mer om stjerneskudd her

Meteorsvermer og stjerneskudd

Under en meteorsverm kan det forekomme ekstra mange stjerneskudd, og er noe man bør holde utkikk etter om man ønsker å se himmelfenomenet i ekte tid. En meteorsverm er en begivenhet hvor mange stjerneskudd faller på kort tid. Dette skjer når jorden passerer gjennom en konsentrasjon av meteorittmateriale i verdensrommet, og det kan se ut som om det regner stjerneskudd på himmelen. Noen av de mest kjente meteorsvermene inkluderer Perseidsvermen i august og Geminidsvermen i desember. Dette er måneder du bør markere i kalenderen om du ønsker å se en meteoritt norge 2023. 

Meteorsvermer kan være svært spektakulære, og mange mennesker reiser til steder med lite lysforurensning for å se dem. Hvis du vil se en meteorsverm, bør du finne et sted med lite der det er minst mulig lys. Husk at øynene dine bruker cirka 15-20 minutter å bli helt vant til mørket, så kom i god tid. Søk opp hvilken retning du bør se i for å se flest stjerneskudd, dette endrer seg daglig. Legge deg så på ryggen og se opp mot himmelen, for å forhåpentligvis kunne nyte noen stjerneskudd.